16.4.2009

Isä Mitro eurovaaliehdokkaaksi

Isä Mitro on näkyvä ja aika symppis kristillinen vaihtoehto KD:ien helluntailaiselle Sari Essayahille tai Perussuomalaisten katoliselle Timo Soinille. Kuka olisi näyttävä luterilainen vaihtoehto vaikkapa kokoomukselle? Kepu näytti liputtavan seksuaalisen tasa-arvon puolelle Johanna Korhosen ehdokkuudella.

Olen kirjoittanut isä Mitrosta viime vuonna tässä.

Mielenkiintoiset vaalit.

Kiinnostaa mitä ortodoksipiispat sanovat isä Mitron ehdokkuudesta. Ainakin alustavasti ovat käsittääkseni suhtautuneet kielteisesti.

Mutta kuikelehtivat nuo ortodoksiset isommatkin kirkkoruhtinaat itsekin bisneksissä mukana että miksei tällaista osallistumista sallittaisi isä Mitrolle. Kunhan vain isä Mitron pää kestäisi paineet. Onneksi ei ole ainakaan perhettä painolastina sillä raskasta tuollainen kolmella paikkakunnalla (Bryssel, Strasbourg ja Suomi) eläminen ja työn tekeminen on. Itse työskentelin muutaman vuoden eri paikkakunnalla kuin asuin ja kyllä se oli raskasta. Kyllä siitä pitää kunnolla maksaakin. Ihme että noinkin paljon on halukkaita vaikka niitä palkkoja pienennettiin tietääkseni kovasti. Ehkä siellä vielä on niitä piilopalkkoja ja luksusmaiset eläkkeet kenties. Tai sitten en vain kerta kaikkiaan ymmärrä tuollaisen vaikutusvallan perään ajavaa kiihkoa riittävästi.

Mutta ihan samaa mieltä olen kuin eurootikko eli hyvä löytö Jutta Urpilaiselta jos nyt löytö hänen oli. Mutta ei se ole olennaista kuka isä Miron löysi vaan se että puoluejohtaja ennakkoluulottomasti hyväksyi ehdokkaan.

Toivotaan että ehdokasasettelu ainakin nostaisi kovasti äänestysprosenttia.

1 kommentti:

  1. Hei faija.
    Pappi ei saa kantaa aseita eikä osallistua politiikkaan. Tämä pappien osallistuminen yritystoimintaan ja oman seurakunnan heitteille jättäminen on myös moraalisesti arveluttavaa. On aikoihin eletty kun papit eivät pysy lestissään! Ei koko hommaaa voi enää ottaa tosissaan.
    Kira

    VastaaPoista