17.4.2009

Mediasotaa

Mielenkiintoista on tämä uutisoinnin maailma.

Kun kuuntelin Ylen englanninkielisiä uutisia nyt perjantaina 17.4. niin siellä uutisoitiin perussuomalaisten Timo Soinin kieltäytyneen allekirjoittamasta rasismin vastaista sopimusta sen enempää Soinin argumentteja edes kertomatta. Kirjoitin hiukan aiheesta eilen.

Näin sitä rasisti leimaa lyödään taitavalla uutisoinnilla.

Voi olla että toimittaja uutisoi asiaa omaan maailmankuvaansa sopivalla tavalla värittäen. Mutta voi olla että toimittajat eivät edes oivalla olevansa mediasodan työkaluja. Mutta se joka on tämän mediasodan master-planin laatinut on keksinyt oivallisen tavan sotkea rasimin ja keskustelun maahanmuuttajuudesta sopivasti keskenään. Ksenofobiakin on oivallinen leimakirves.

Tule mieleen se vanha tarina (jos nyt muistan sen kuta kuinkin oikein!) jossa toiselta kysytään retorisesti "sinähän et enää pahoinpitele vaimoasi?". Jos kuulet vain kysymyksen niin kauhistelet pahoinpitelijää ymmärtämättä ettei kyseinen henkilö koskaan ole edes pahoinpidellyt puolisoaan. Ja siitä sitten sopivasti kertomalla eteenpäin seuraavalle leimaantuminen vain vahvistuu huhuissa. Tästä sanoman muuttumisesta sen levitessä olen minäkin kirjoittanut ja viitannut lasten leikkiin "rikkinäinen puhelin".

En tiedä onko media muuttunut vai olenko vain minä muuttunut mediakriittisemmäksi vuosien myötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti