8.7.2009

Halvat kännykät

Peruskännyköiden hinnat ovat menneet käsittämättömän alas. Olen testannut halvinta löytämääni peruskännykkää - alle 25 euroa ja 12 kk takuu. Malli on Verkkokaupan omaa maahantuontia Kiinasta. Mukana ihan asiallinen suomenkielinen käyttöohjekin. Kännykästä löyty vielä pieni esittelyvideokin Youtube'issa. Mukana vielä heti toimintavalmis Tele-Finlandin (Soneran alter ego halpisputiikki) prepaid liittymä jossa 60 min puheaikaa. Ja akku, laturi ja korvakuulokkeet (sekä puhelintä että sisäänrakennettua radiota varten) tulevat paketissa mukana ja ovat Nokia yhteensopivia malleja korvakuulokkeita lukuunottamatta. Muuta Nokia yhteensopivuutta en sitten havainnutkaan. Puhelin oli silti helppokäyttöinen ja jos hankkisin jollekin hyvin nuorelle lapselle niin saattaisin ostaa juuri tuollaisen halvan ja todella vain peruspuhelimen. Pidemmässä käytössä en osaa sanoa laadusta mitään mutta kun olen seurannut Nokian puhelimien laatua useita vuosia niin tuskin laatu sen parempi tai huonompi on. Tuon hintaisia puhelimiahan tuskin korjataankaan vaan tilalle ostetaan samanlainen halpis. Järkyttävää kertakäyttökulttuuria valitettavasti.

Mutta muitakin halpoja puhelimia on jos haluaa ns merkkitavaraa ja uskoo noihin markkinointimiesten keksimiin brändeihin.

Samaisesta verkkokaupasta löysin 5 euroa kalliimman Motorolalta toiseksi halvimman puhelimen. Samsungillakin oli 5 euroa kalliimpi malli. Nokian halvin malli maksoi jo 20 euroa enemmän, mutat ei sitäkään voi kalliiksi sanoa. Näitä muita malleja en ole kokeillut mutta uskoisin että tunnettuina brändeinä ne ovat varmasti toimivia.

Ai niin. Pitää tässä muistuttaa että en ole mitenkään sidoksissa Verkkokauppaan eli en ole osakas tms enkä minkään maksuja tarjoavan kehumis/suostuttelujärjestelmänkään pikku palkkioita saava mallinukke.

Mutta olen löytänyt erään toisenkin aika erikoisen mm halpoja puhelimia myyvän hankintalähteen. Eli Hong Kongista käsin toimivan postimyyntiliikkeen e-ville. Yritystä pyörittää joku suomalainen IT alan yrittäjä ja Hong Kongista käsin ja pitää myöntää että liikeidea ei ole huono ainakaan minusta.

Voitte aluksi ihmetellä miksi lähes kaikki halpistuotteet maksavat 45 euroa posti- ja toimituskuluineen. Siinä käytetään meidän suomalaisen arvonlisäverojärjestelmän porsaanreikää hyväksi. Jos maahantuodun tuotteen arvonlisävero olisi alle 10 euroa sitä ei tarvitse peria ollenkaan. Eli samanhintaisen tuoteen pitäisi maksaa suomalaisessa kaupassa 55 euroa arvonlisäveroineen. Ahvennanmaa tarjoaa saman porsaanreiän jopa Suomen tasavallan kamaralla. Jos ahvennamaalainen yritys myy Ahvenanmaalta tuollaisia tavaroita postimyynnissä mantereen puolelle ja arvonlisävero jäisi alle 10 euroa niin arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa.

Uutisten mukaan tuo em Verkkokauppa niminen yrityskin on perustamassa tytäryhtiön Ahvenanmaalle voidakseen hyödyttää asiakkaitaan tuolla korkeintaan 10 euron verohelpotuksella. Yrityksille tuolla ei ole merkitystä kun ne saavat vähentää ostoksiensa arvonlisäveron omasta maksamastaan arvonlisäverosta ja lähes kaikki liikeyrityksethän ovat arvonlisäverovelvollisia nykyään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti