29.7.2009

Ilkka Kanerva ihmettelee

Kyllä alkoi tänään itkettää ja naurattaa kun ex-ulkoministeri Ilkka Kanerva julkisesti on ilmaissut medialle ettei ymmärrä miksi hänen 60-v syntymäpäiväjuhliinsa Nova Groupin lahjoittamasta 17'000 euron rahakasasta on syntynyt mediakohu.

Tämä kuvaa miten poliittinen eliittimme on vieraantunut normaali-ihmisten maailmasta.

Summa on 100'000 ns mummmon markkaa. Melkein suomalaisen mediaanivuositulo. Pikkuauton hinta.

Tavallinen ihminen joutuisi tuollaisesta summasta maksamaan jo lahjaveron. Ja kyse olikin seminaarilipuista. Montakohan ihmistä oli Nova Groupin palveluksessa joille noita seminaarilippuja ostettiin? Vai ostettiinko noita könttä ja lahjoitettiin ympäriinsä? Tämä johtavien poliitikkojen seminaarikauppahan alkaa jo saavuttaa melkoiset mittasuhteet. Hyväksyyköhän verotarkastaja nuo normaaleiksi liikekuluiksi?

Niin siis tuo 17'000 euroahan oli vain Nova Groupin osuus synttärikekkereistä. Rahaahan saatiin kasaan 100'000 euroa synttärikekkereitä varten. Huhuh. No median mukaan sitä kuulemma jäikin yli ja lahjoitettiin johonkin hyväntekeväisyyteen.

Noista summista ja niiden tarkoituksesta voi olla montaa mieltä enkä ryhdy tässä hurskastelemaan. Ruhtinaallisia juhlia ja summia kuitenkin näin tavallisen kansalaisen horisontista katsottuna. Minä ainakin selvisin hiukan Ikeä halvemmalla 60-v päivistäni ;)

Mutta ihmeellisintä on tuo Iken kummastelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti