21.7.2009

Naisten euro vain 80-senttiä myytti

Naisten euro vain 80-senttiä on todennäköisesti pelkkä myytti nykyään vaikka sitä taas tasavallan presidentti Halonenkin vastikään uudestaan oli hokemassa.

Etsiessäni tietoa hiukan aiempaa blogikirjoitustani varten törmäsin taas mielenkiintoisiin palkkatilastoihin EK:n nettisivuilla.

EK:n tilastoissa (muistaakseni palvelualoilla) naisten palkat olivat tilastoissa hiukan ammattinimikkeestä riippuen lähes 100 prosentista alkaen yli 100 prosenttiin miesten palkoista. Eli ei mitään lähelläkään naisten euro on 80 senttiä hokemaan vivahtavaa. Suosittelen taas lukijoitani tutustumaan ajatuksella Pauli Sumasen kokoamaan tasa-arvo.com sivuston aineistoon.

Tässä on erään demarinaisen kirjoittamaa hokeman toistoa. Kommmenttiosiossa Ilkka Partanen niminen mies kommentoi puheenvuosorrsa nro 11 seuraavasti:

"Laitetaan sitten ilman linkkejä, tilanne vuonna 2006:
***************************************************************************
EK:n jäsenyrityksissä naisen euro on 98 - 104 senttiä, kun kyse on samasta työstä samassa yrityksessä. Naisen euro on 80 senttiä, kun tarkastellaan kaikkia työssäkäyviä. Luku kertoo työmarkkinoiden eriytymisestä sukupuolten mukaan. Esimerkiksi kuntien palveluksessa on naisia lähes 80 %.

EK on naisten päivän kunniaksi koonnut laajan paketin nettiin naisista ja miehistä työelämässä. Suomessa naisten työssäkäynti on neljänneksi yleisintä EU-maissa ja työllisyysaste on toiseksi korkein Euroopassa. Naisten kokoaikatyöllisyysaste on Ruotsin jälkeen korkein.
EK:n jäsenyrityksissä työskentelee 950 000 palkansaajaa, joista naisia 41 %. Teollisuudessa naisia on 30 %, palvelualoilla 57 %. Eniten naisia työskentelee terveys- ja sosiaalipalveluissa. Heitä on 85 % työntekijöistä. Yli 70 prosentin naisaloja ovat rahoitus- ja vakuutusala, ravintola-ala ja tekstiili- ja vaatetusteollisuus.

Talonrakentamisessa naisia työskentelee 7 %, rakennustuoteteollisuudessa 13 % ja maa- ja vesirakentamisessa sekä talotekniikassa 4 %.

Elintarviketeollisuus on EK:hon kuuluvista aloista ainoa, jossa naisia ja miehiä työskentelee lähes saman verran.

Työmarkkinoiden jyrkkä jakaantuminen sukupuolen mukaan on pääsyy siihen, että naisten ja miesten keskiansioiden tilastolliset erot näyttävät varsin suurilta.

(HUOM!) Lisäksi naiset tekevät miehiä vähemmän ylitöitä, vuorotyötä sekä olosuhdelisiin oikeuttavaa työtä.
*******************************************************************************
Olisi lohdullista jos demarinaiset Tarja Halosesta lähtien lopettaisivat valehtelun ja ryhtyisivät puhumaan tasa-arvosta siinä tilassa kun se täällä oikeasti on. Toki kuvitellut vääryydet tuovat merkityksen tunnetta, mutta joku tolkku pitäisi olla niistäkin kohkatessa."


ja vielä seuraavassa puheenvuorossa nro 12 seuraavasti:

"Eikö näitä feministipropagoijia ikinä hävetä oma toimintansa? Jos valehtelu ja tilastojen mielivaltainen tulkinta ovat keinot rakentaa Reilua Suomea, niin onko jossain vikaa? Millainen voi olla sellainen ideologia joka pohjaa vääristeltyyn tietoon, propangandistisiin tulkintoihin, kritiikin sivuuttamiseen ja suoranaiseen valehteluun?
Sosialidemokratia on luisumassa ihan uuteen suvantoon.
Ei se minua haittaa, mutta jos olisin heidän kannattajansa, kyseenalaistaisin hieman enemmän enkä yrittäisi syöttää aikansa eläneitä valheita julkisesti. Toki tuo omiin lapsenlapsiin vetoaminen oli sympaattista. Tosin lapsenlapsesi olisivat tasa-arvoisia palkkamarkkinoilla jo nyt.

Tosin eihän SDP ole SDP jos ei siellä vähän valehdeltaisi. Ihan kuin silloin 2006 ”arvojohtaja” Tarja Halonen ilmoitti että naisen euro olisi 80 senttiä. Tosin arvojohtaja ei viitsinyt mainita noista EK:n muista määreistä kuten vähäisemmästä määrästä ylitöitä tai erilaisuudesta toimenkuvissa.
Se olisi pilannut hyvän propagandan."


Käykää lukemassa. Lue enemmän niin luulet vähemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti