2.7.2009

Kuka neropatti hankkeen takana?

Koko digitaalinen televisioverkko on ulkomaisessa omistuksessa olevan Digita Oy:n omistuksessa. Nyt on paljastunut että Digita Oy on ollut ulkomaisille osakkeen omistajilleen kultakaivos.

Kuka tämän idiotian takana on? Kyse on suomalaisesta perusinfrastruktuurista, jolla on vielä ainoana toimijana monopoliasema. Eli kaikkien televisio-ohjelmia lähettävien kanavien on ostettava Digita Oy:ltä palvelunsa. Jokainen ymmärtää hyvin vähäiselläkin liike-elämän kokemuksella minkälaiseksi muodostuu hinnan ja palvelutason yhdistelmä jos myyjiä on ainoastaan yksi eli käytännössä mitään kilpailua ei ole. Ketkäs poliitikot oli tämän digitalisoinnin isiä tai äitejä tai vähintäänkin kummeja?

Eikös tämä ole tyypillistä paavolipposjohtoista demariutta?

Ei jumankauta voi tyhmyys olla ilmeisempää.

Nyt sitten tämän päivän toimijat joutuvat itkemään, että meitä ryöstetään ylihinnoilla.

Huhuh.

2 kommenttia:

 1. Digitalisooinnista päätti Vanhasen I hallitus, tarkemmin sanottuna LVM Leena Luhtanen 4.3.2004
  Tuosta seurasi "vain" kansalaisten digiboksisulkeiset.
  Virhe tapahtui YLE:n jakelutekniikan yhtiöittämisessä. Sen YLE:n hallitus saattoi rahapulassaan myydä hallintoneuvoston siunauksella myydä ranskalaiselle.
  Nyt nuo rahat on käytetty ja jäljellä on törkeleenmoiset verkkomaksut Digitalle.

  VastaaPoista
 2. Kävin kylässä ja pääsin keskustelemaan mmielenkiintoisista asioista.

  Minulle muistutettiin että tähän Ylen pois myymän Digitan monopoliasemaanhan pitäisi kilpailuasiamiehen välittömästi puuttua ja viedä asia EU tuomioistuiomeen. Eihän tällainen rahastusmonopoli pitäisi olla EU:n kilpailumääräysten mukainen.

  Siinä olisi ainakin yksi vinkki jollekin poliittisia kannuksia etsivälle.

  VastaaPoista