30.7.2009

Suomalainen terveydenhoito alamäessä

Olen seuraillut hiukan huolestuneena julkisen vallan asennetta sikainfluenssaan.

Välillä ollaan kovin huolissaan mutta sitten heti perään rauhoitellaan että eihän tässä mitään, ihan tavallinen syysflunssa vaan.

On selvää ettei ole järkevää mitenkään edistää kansassa hysteriaa ja on osattava viestittää suuria kansanjoukkoja rauhoittavasti. Mutta ei kuitenkaan petkuttaen tai harhaanjohtaen.

Hiukan ihmetyttää että viranomaisohjeet muunsivat sikainfluenssan ihan tavalliseksi syysflunssaksi. Minulle tuli ensimmäisenä uudesta ohjeistuksesta mieleen, että nyt pitää vain säästää rahaa, ihmisten terveydestä tai hengestä viis veisataan.

Tässä blogin kirjoittamisessa ainakin minä joudun välillä miettimään rohkenenko aina kirjoittaa sitä mitä ajattelen. Mutta kun Iltalehden kolumnisti kirjoitti samasta asiasta ajattelin minäkin laittaa korteni kekoon.

Myönnettäköön, että nyt hiukan oma arkajalkaisuuteni hävettää. Enhän minä ennen näin "mamis" ole ollut ;) Minun pitää ryhdistäytyä!

2 kommenttia:

  1. Ehkä viranomaiset ovat oppineet lintuinfluenssahölmöilystään ja miettineet, paljonko siihen hassattiin rahaa.

    VastaaPoista
  2. Myönnän, että en ymmärtänyt katsoa asiaa Anonyymin kuvaamasta näkövinkkelistä. Taidan suhtautua jo aikamoisella paranoijalla meidän terveydenhuoltoomme. Mutta ihan aiheetta en myöntäisi asenteeni muotoutuneen.

    VastaaPoista