26.9.2009

Miten seurata blogeja?

Kokeneet blogikirjoittajakonkarit ovat selvittäneet että blogiin pitäisi julkaista uutta sisältöä joka päivä jotain. Se lisää heidän mukaansa uskollisten lukijoiden määrää kovasti. Minäkin uskon että näin on.

Minä olen sen verran mukavuudenhaluinen (toiset sanovat rumemmin: laiska) etten joka päivä jaksa enkä viitsi kirjoitella enkä keksiä tikusta asiaa jos ei tule mieleen mitään sellaista kirjoitettavaa, jonka saisi sopimaan kohtuulyhyeen blogikirjoitukseen.

Viime viikolla tuli kuitenkin mieleen jos jonkin laista kirjoitettavaa ja tein aiheista itselleni luettelon, joista muutaman olen tänään kirjoittanutkin. Pitkä lista jäi vielä odottamaan inspiraatiota (kirjoittamisen maallikot) tai perspiraatiota (kirjoittamisen ammattilaiset Jörn Donnerin mukaan).

Itse seuraan säännöllisesti muutamaa kymmentä blogia. Helpoin tapa on ollut käyttää ns RSS syötettä. Itse käytän syötteiden hallintaan erinomaista ja monipuolista Thunderbird sähköpostiohjelmaa, joka löytyy jopa suomenkielisenäkin, mutta nykyään myös erilaiset selaimet kuten mm Internet Explorer ja Firefox osaavat myöskin. Jos haluaa niin ehkä monipuolisin ja tehokkain on kokonaan tuolalsiten syöäötteiden lukemiseen ja hallintaan Eestissä kehitetty Feedreader, joka on saatavissa myös muistaakseni suomenkielisenä.

Minun blogisivustoni RSS syötteen osoite on saatavissa selaimella sivulta
http://granpaigor.blogspot.com/feeds/posts/default.

Jos et tunen RSS syötteitä niin pienen harjoittelun jälkeen tulet ihastumaan. Sinun ei tarvitse erikseen avata jokaista blogia erikseen selaimella vaan näet suoraan minne blogeihin on tullut uusia kirjoituksia joita et ole vielä lukenut. Niiden otsikoista voit sitten päätellä nopeasti kiinnostaako kirjoitus sinua. Hiukan sivustosta ja RSS-lukijasi säädöistä riippuen saatat nähdä pelkän otsikon, otsikon ja muutaman rivin kirjoituksesta tai jopa koko kirjoituksen.

Käyttö- tai asennusohjeita en alkanut kirjoittaa tänne. Ihan tietokone-ummikoille pitäisi kirjoittaa pitkät ja alkeellisen perusteelliset ohjeet j akokeneet konkariot osaavat noita itsekin.

Mutta suosittelen kaikille kätevänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti