27.9.2009

Antisemitismi ja islamofobia

Yhtäkkiä minulle tuli voimakkaasti mieleen rinnastaa antisemitismi ja islamofobia toisiinsa. Pitäisikö meidän alkaa jo osoitella fundamentalisti-islamistien ympäri maailmaa yhä julkeammin esiintyvää antisemitismiä. Se kun ei kohdistu enää vain juutalaisvaltio Israeliin (jonka vihan voisi vielä ainakin lähialueilla jotenkin ymmärtää) vaan aivan avoimesti juutalaista uskoa tunnustavia kohtaan ympäri maapallon.

Joskus aikoinaan levitetyt jutut juutalaisten salaisista maailmanvalloitspyrkimyksistä on kyetty laittamaan antisemitismin piikkiin ja kumoamaan.

Olsisiko juutalaista uskoa tunnustavilla myös Suomessa tuntea ihan oikeutettua islamofobiaa jopa tännekin levinnyttä fundamentalismi-islamia kohtaan.

Olen ymmärtänytkin että monet vuosikymmenet pääosin Suomen tataareista koostuva islam-yhdyskunta ei olisi suostunutkaan ottamaan uusia jäseniä pakolsisista ja maahanmuuttajista. Liekö syynä juuri pelko muualta tulleista fundamentalisti-islamisteista.

Mielenkiintoista oli että Suomen islamilaisen neuvoston nettisivuilta löytyi käsite islamofobia mutta ei antisemitismi.

Suosittelen (heteronakin ;) lukemaan homoliikkeen ranneliike.net sivustolta keskustelua islamofobiasta. Poikkeaa hiukan Suomen islamilaisen neuvoston kirjoituksen argumentoinnilta.

Mielenkiintoinen tulkinta on myös Wikipediassa siteerattu:

"Islamilaisen vallankumouksen jälkeen maapaossa elävä Iranin kommunistisen työväenpuolueen johtaja ja ihmisoikeusaktivisti Maryam Namazie on sanonut puheessaan sananvapauden puolesta, että ”islamofobia ei ole rasismia, koska uskontojen, aatteiden ja uskomusten sekä uskomuksista seuraavien käytäntöjen arvostelu ei ole rasismia. Myöskään uskomuksia kohtaan tunnetulla pelolla ja vihalla ei ole mitään tekemistä oikeisiin eläviin ihmisiin kohdistuvan rasismin kanssa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti