13.9.2009

Olinpa kokousristeilyllä

Tulipa käytyä Helsinki-Tukholma kokousristeilyllä.

Lähdettiin perjantaina ja kokoonnuttiin jo perjantaina laivan ollessa vielä satamassa vajaa 5 tuntia. Ja saman verran lauantaina. Lauantain kokouksen tehoja verotti ehkä hiukan edellisen illan yöklubilla yömyöhään kukkuminen vaikka ei kokoustamista aamulla aikaisin aloitettukaan.

Tuollaisten kokousten jälkeen olen usein ennenkin miettinyt vastasiko tarkoitustaan ja oliko teho-kustannussuhde asiallinen.

Ja olen joka kerta päätynyt samaan tulokseen eli mielestäni hyvä juttu.

Syitä puolesta olen löytänyt useita ja vain vähän vastaan. Puolesta on minusta ollut että ollaan irti arkiympyröistä eikä ihmisillä ole heti kokouksen jälkeen kiirettä kotiin perheen luokse, Häiriöitä on vähemmän kuin jos kokoonnuttaisiin jossain työpaikalla. Ja kun ollaan aterioilla ja illallakin yhdessä löydetään sitä työ- tai yhdistyskaveria hiukan sieltä kuoren altakin. Eikä se asioiden käsittely useimmiten edes lopu niihin kokouksiin. Kyllä niitä asioita puhutaan vielä kokouksen jälkeenkin aterialla ja vielä myöhemmin baarissa drinkilläkin. Yöklubissa alkaa meteli ja möykkä voittaa ja joillakin myös humalan aste hiukan haittaa järjen juoksua.

Noista edellisita lauseista selviää ehkä haittapuoletkin.

Kustannusetehokkuudessa laivat ovat oivallisia vaihtoehtoja. Jos saataisiin Helsinki - Pietari laivamatkailu yhtä vaivattomaksi olisi siinä mukava lisävaihtoehto.

Onhan muitakin vaihtoehtoja. Mutta laivan ehdoton lisäetu on että voit käyttää myös matkustusajan hyväksi kokousaikana.

Alkoholin hintoja ja anniskelua ja ns tax free ostoksia en ota mukaan tähän vertailuun. Niiden hyvyydestä ja eduista kun voi olla perustellustikin montaa mieltä. Eikä esimerkiksi ruotsinlaivojen anniskelun hintataso mitään niin ihmeen edullista ole sekään.

Mutta minun reissuni oli taas jälleen kerran ihan kiva. Hiukan väsyttää mutta niinhän se on aina reissun jälkeen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti