10.9.2009

Tytär Afrikassa

Alkoi hirvittää puhelujen hinnat Suomesta Tansaniaan. Elisan hinta taisi olla 1,65 euro/min. Saunalahden 991 kaukopuhelukin joka ilmeisesti menee netin kautta VOIP puheluna maksaa sekin 1 euro/min.

Olen käyttänyt Skype puheluja ulkomaille mutta aikasemmin vain maksuttomia kahden tietokoneen välillä.

Tyttäreni oli hankkinut heti alkuun matkapuheluliittymän Tansaniassa eikä vielä ole tiedossa minkälaisen asunnnon onnistuu saamaan ja saako sinne laajakaistalittymän tietokoneelle.

Teki mieleni jo soittaa ja havaitsin vertailuja tehdessäni että Skype'in maksullinen palvelu on edullisin. Tansanialaiseen matkapuhelimeen soittaminen maksaa 0,266 euroa/min niin onhan se ihan toista kuin maksaa Elisan 6 kertainen taksa. Kun minulla on ollut ilmainen Skype liittymä jo pitkään ostin sille tilille ensimmäisen kerran noita maksullisia palveluita. Muutamassa minuutissa olin tankannut netissä Skype tililleni euroja ja sain sähköpostilla kuittauksen että palvelu on käynnistetty ja voin soittaa. Sitten valitsin uudella hienolla langattomalla Skype puhelimellani (jota hehkutin edellisessä kirjoituksessani) numerot aivan kuin millä tahansa perinteisellä puhelimella ja hetken kuluttua tyttäreni puhelin pirisi Tansaniassa.

Mahtavaa.


Olen tottunut että Skype'in äänen laatu on yllättävän hyvä ja niin se oli nytkin. Puhuin tyttären kanssa kymmenisen minuuttia hänen tansanialaiseen kännykkänumeroonsa ja se tuli maksamaan alle 3 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti