21.10.2009

Muistutus

Tapasin tänään kollegan joka ei noudattanut vaihteeksi työpaikkansa prosessikuria vaan käytti sen sijaan tervettä maalaisjärkeä ja rikkoi työnantajansa "määräyksiä". Ai ettö minulla oli hauskaa.

Se palautti mieleeni Barry Schwartzin luennon "Barry Schwartz on our loss of wisdom", Kirjoitin tuosta luennosta blogissani maaliskuussa 2009. Kuuntelin Barryn luennon tänään uudestaan ja ihan yhtä herkullinen oli kuin ensimmäisellä kerralla. Barry osaa luennoida tavalla jota ainakin minä kadehdin. Jotain samanlaista olen minäkin yrittänyt omilla luennoillani silloin kun sellaisia olen pitänyt.

Samaiselta Barrylta löytyy toinen aivan yhtä herkullinen luento "Barry Schwartz on the paradox of choice" joka käsittelee yltäkylläisyyden tuottamaa runsauden pulaa. Itsekin joskus mietin uutta autoa valitessa miten helppoa oli entisessä Neuvostoliitossa kun ei ollut valittavissa kuin Mosse ja Volga ja sitten myöhemmin italialaisten myytyä neukuille iso uusi Fiat klooneja valmistava autotehdas avaimet-käteen niin tuo tuli vielä vaihtoehdoksi Lada.

Ai niin. Innostuneet TED kannattajat Alex Nieminen etunenässä ovat mobilisoineet Helsinkiin TED tapahtuman torstaiksi 22.10.2009 klo 13 - 16/17. Siitä on tietoa netissä ja Facebookissa, no netissähän sekin. Hiukan on ollut luvassa että tilaisuus striimattaisiin nettiin mutta mitään tarkempaa tietoa ei ole annettu. Aika huvittavaa on että luentojen aiheista ei ole kerrottu mitään etukäteen mista Timo Harakka Facebookissa purnaakin ja minunkin mielestä ihan aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti