31.10.2009

Professori Pekka Himasen Dignify Day-projekti

Luin tänään Jukka Hankamäen blogista mielenkiintoisen kirjoituksen. Kirjoitus oli tietenkin hyvä siksi että se vastasi minunkin näkemyksiäni. Niinhän se aina on. Se vanha viisaushan on että "lika barn leka bäst" eli samanhenkisesti ajattelevien kirjoitukset miellyttävät. Mutta luen kyllä myös vastakkain ajattelevien kirjoituksia mottonani "tunne vastustajasi".

Kyllä minuakin on vähän naurattanut kun Suomen hallitus tilaa filosofi Pekka Himaselta jonkinlaisen kansallisen tulevaisuusvision. Ilmeisesti siinä yritetään jotain samanlaista minkä Esko Ahon johtama hallitus aikoinaan tilasi filosofi Ilkka Niiniluodolta. Aika tyhjänpäiväiseltä se Niiniluodonkin visio minusta aikoinaan vaikutti.

Olen yritysmaailmassa joutunut joskus havaitsemaan että jos yrityksen omalta johdolta on pallo hukassa sitä vajausta yritetään paikata palkkaamalla erilaisia konsultteja neuvomaan mitkä asiat ja miten ne asiat pitäisi hoitaa.

Olen kuunnellut Pekka Himasen juttuja enemmän tai vähemmän. Lisäksi hänellä on nyt menossa jossain oikein fiinissä kanainvälisessä seurassa joku hieno Global Dignify Day projekti. Mistä projekti saa rahansa ei ole tiedossani mutta on sinne saatu jo tasavallan presidentti Tarja Halonenkin jo mukaan. Ja televisiossa (YLE) on alkanut tulla jotain tietoiskuja parhaimpaan prime time aikaan. Filosofi Himanen puhuu niissä jotain hienoja lauseita jotka tuntuu melkein generoidun erilaisten buzzword tai bullshit generaattoreiden avulla ja varmasti jäävät suurimmalle osalle kuulijoista aivan hämäriksi.

Kun kuuntelee näitä viimeisiä hankkeita niin alkaa miettiä Hans Christian Andersenin sadun opetuksia keisarin uusista vaatteista. Ja muistuu ihan mieleen miten lapsinerona mediassa esitetty Sam Inkinen esiintyi 1980-luvun lopulla joka mediassa hienoilla ja vaikeaselkoisilla esityksillään. Olen ymmärtänyt että Inkinen on myöhemmin tunnustanutkin että kyse oli paljolti bluffista. Silloin vain lamaa edeltäneinä 1980-luvun lopun hulluina vuosina raha oli aika löysässä ja tietotekniikan kaikenlainen kauppa ja kaupustelu lisääntyi räjähdysmäisesti. Itse kukin voi kuunnella juttuja Ylen Areenasta missä nuokin haastattelut on säilötty. Supliikkimies kuitenkin.

Jos et jaksa muuta niin ainakin tuo filosofi Hankamäen blogikirjoitus kannattaa lukea.

1 kommentti:

 1. Iltalehden aina niin räväkkä kolumnisti Mattiesko Hytönen kirjoitti Pekka Himasesta
  http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/2009111110582079_k7.shtml
  että esiintyy edelleen Oxfordin yliopiston vierailevana profesorina kun tuo vierailupesti oli vv 2005-2006
  http://www.oii.ox.ac.uk/people/visitors.cfm?id=32

  Himanen vielä tuoreessa (päiväys 16.9.2009) blogissaankin mainitsee tuon Oxfordin:

  "Currently, Himanen divides his time between being ... , a visiting professor at Oxford, and ... ."

  Mikähän lienee totuus asiassa?

  VastaaPoista