28.10.2009

Paraneeko Espoon terveyskeskus?

Asuinpaikkani Kauniaisen terveyskeskusta ollaan fuusioimassa Espoon terveyskeskukseen. Hallitus Matti Vanhasen johdolla on suuressa viisaudessaan päätynyt siihen että terveyskeskuksen väestöpohjan on oltava 20000 - 30000 henkeä. Eli Kauniaisten terveyskeskuksella on aivan liian pieni väestöpohja.

Kumma kun me asiakkaat emme tuollaista "viisautta" ymmärrä.

Seurasin vastikään miten eräs Espoossa asuva, akuutisti sairastunut henkilö yritti puhelimitse varata Viherlaakson terveysasemalta päivystyksen lääkäriaikaa. Puhelin soitti jonotusmusiikkia toista tuntia. Näin kännykkä aikana aivan siivotonta jonotuttaa ihmistä linjoilla tuollaisia aikoja. Ihan kuin terveyskeskuksetkin alkaisivat olla puhelinoperaattorien liiketoiminnan lisääjiä. Ei ihme että useimmilla menee edelleen hyvin.

Netissä kyseisen terveysaseman sivulla luki:

"Kiireellinen hoidon tarve, puh. (09) 8163 5100, klo 8-16
Kiireellistä hoitoa vaativia sairauksia ovat esimerkiksi äkilliset, kovat säryt ja kivut (mm. rintakipu), haavat, hengitysvaikeudet sekä päivystysluonteista hoitoa vaativat mielenterveyshäiriöt. Jos tarvitset hoitoa saman päivän aikana, ota yhteys terveysasemalle mieluiten heti aamulla klo 8-10. Hätätilanteessa on mahdollista tulla ilman ajanvarausta ja soittoa suoraan terveysaseman päivystykseen ma-pe klo 8-16.

Kiireettömät asiat, puh. (09) 8163 5500, ma-to klo 10-15.30 ja pe 10-13.30
Ei-kiireelliseen numeroon voit soittaa, kun kyseessä on esim. seurantaa vaativan sairauden hoitoon liittyvät asiat, terveyden- ja sairaanhoidon neuvonta, todistukset tai ajanvaraus lääkärin tai hoitajan vastaanotolle."

Terveysasemalla ilmoitettiinkin ettei tänne voi näin tulla ilman ajanvarausta. Eikä ajanvarausta voinut siis tehdä paikan päällä vaan ainoa mahdollisuus oli vain jonottaa kalliilla kännykkälinjalla tuntikaupalla.

Voi v....!

Olen kirjoittanut aiheesta aikasemminkin. Muutama päivä aikaisemmin olin itsekin käynyt terveyskeskuksessa, siis kotipaikallani Kauniaisissa, ja saanut ripeää ja hyvää palvelua kautta linjan.

Aloin uudestaan vakavasti miettiä että jos Kauniaisten terveyskeskus fuusioidaan Espooseen alkavatko espoolaisetkin saada yhtä hyviä terveyskeskuspalveluja kuin meillä täällä Kauniaisissa on totuttu saamaan? Vai tasataanko Kauniaistenkin palvelu samalle tasolle mitä se on nyt mahdollisesti muualla Espoossa?

Kauniaisten terveyskeskuksen laadun näkee mielestäni hyvin myös siitä että siellä näyttää henkilöstöllä olevan hyvin pitkäaikaisia työsuhteita.

Olen kirjoittanut aiheesta aikaisemminkin joten en toista tässä siellä esittämääni. Kunhan vain ihmettelen ääneen.

Pitääpä lähettää kirjoitus muutamalle espoolaiselle kunnallispoliitikolle taas tiedoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti