5.9.2014

Ruotsinmaalainen feministipuolue

Seurasin Ruotsin televisiossa esitettyä debattia jossa väittelivät feministipuolueen Gudrun Schyman ja ruotsidemokraattien  puolueen Jimmie Åkesson. varmaan se löytyy lähipäivinä jostain nauhoitettuna. Kannattaa kuunnella, jos pystyy seuraamaan ruotsinkieltä. No tästähän se löytyikin.

Väittely oli järkyttävää kuunneltavaa. Jimmie Åkesson yritti sentään pysyä asiassa kun vättelyn kohteena oli maahanmuutto. Mutta tämä feministipuolueen Gudrun Schyman käyttäytyi kuin häiriintynyt vajaa-älyinen. Ainoa lause, jota hän toisti lähes kymmeniä kertoja oli, että oikeus pakolaisuuteen (rutsiksi 'asylrätt') on luovuttamaton ihmisoikeus. Ja siihen perään koko ajan sama kysymys: kuinka me voimme parantaa tuota oikeutta pakolaisuuteen.

Hän vaikutti olevan ihan tosissaan kun hän ehdotti että Ruotsin pitäisi avata lisää uusia edustustoja ulkomaille, ettei kenenkään enää tarvitsi kuolla välimeren laittomissa venekuljetuksissa (Afrikasta Eurooppaan). Siitä jäi vain mieleen ettei kyse ollut enää oikein tasapainoisesta ihmisestä vaan aidosti jostain häiriintyneestä ihmisestä. Åkesson yritti muutaman kerran sanoa, että noille hankkeille pitäisi myös yrittää löytää rahoitus ja pääministeri Reinfeldtkin alkaa jo ymmärtää ettei aivan rajaton humanitäärinen maahanmuuttoliike voi jatkua. Mutta ei reagointia vaan samojen virkkeiden toistoa niin ettåä kuuntelijakin alkoi jo miettiä onko kyse todella jostain häiriköstä.

Mielenkiintoista oli havaita, kun Åkesson kertoi, että näistä humanitaarisista maahanmuuttaja-turvapaikanhakijoista suurin osa on miehiä ja naiset ovat jossain täyteen ahdetuilla pakolaislleireillä ei feministipuolueen Gudrun Schymanilla ollut mitään sanottavaa. Ainoastaan hokea tuota virkettä: "Pakolaisoikeus on universaali ihmisoikeus. Miten me aiomme vahvistaa sitä oikeutta?"

Ja sitten vielä jossain oli virkkeeseen sisällytetty sana "rasismi". Mutta mitään tolkkua tämän feministijohtajattaren puheista ei saanut.

Jäin miettimään kauhulla voiko tuollaisella esiintymisellä saada seuraavissa vaaleissa äänestäjiä. Saas nähdä.
          

2 kommenttia:

  1. Katsoin myös saman videon. Hattua pitää nostaa Åkersonin kyvylle itsensä hillitsemisessä. Ei tuollaisen umpimielisen feministin/ maailmanhalaajan kanssa käytyä keskustelua voi pitää
    hedelmällisenä. Toivotaan että katsojien silmät kuitenkin avautuvat feministipuolueen naurettavuuteen ja kannatus% laskee alle vaalikynnyksen.

    VastaaPoista
  2. Sääliksi käy ruotsalaisia.

    VastaaPoista