20.9.2014

Toimittajien poliittinen aivopesu

Ylen kanavilla Strada nimistä makasiiniohjelmaa tulee usein katsottua, jos siihen aikaan istun television lähettyvillä.

Stradassa on ollut piristävä ote erilaisiin kulttuurin ilmiöihin ja niitä on lyhyessäkin ohjelma-ajassa saatu mukavasti käsiteltyä.

Mutta eilen 19.9.2014 iltapäivällä tulleessa ilmeisesti uusinnassa minua alkoi ällöttää kun muuten ihan asiallisen tuntuinen naistoimittaja (Marjut Tervola)  ilmaisi hyvinkin avoimesti oman henkilökohtaisen ja vastenmielisen käsityksensä Perussuomalaisesta puolueesta. Suorastaan hätkähdin oikein, että oliko ohjelman aiheena käsitellä hänen poliittisia mieltymyksiä ja inhokkeja.

Näin suoraan henkilökohtaisen vastenmielisyyden ilmaisua en ole aikaisemmin havainnut mitään muuta suurta eduskuntapuoluetta kohtaan. Perussuomalaisten inhoaminen ja sen avoin julistaminen omalla työpaikallaan toimittajan tehtävissä tuntuu suorastaan tällä hetkellä olevan jo toimittajan kunnia-asia. Minusta on aivan käsittämätöntä että verovaroilla kustannetussa tiedotusvälineessä toimittajat julistavat omaa agendaansa. Tulee mieleen ihan Neuvostoiliiton ja nyky-Venäjänkin valtion omistamat televisiokanavat, jotka toimivat nomenklatuuran äänitorvina. Ja sitten meillä toimittajat nauravat jotenkin halveksivasti Venäjän sananvapaudelle ja televisionlähetyksien yksipuolisuudelle.

Minusta tämänkataiset riman alitukset eivät kuulu Yleisradionn. Ei sen tehtävä ole toimia toimittajien ikiomana propagandavälineenä.

Saa perussuomalaista puoluetta ja sen edustajia, jotka ovat tehneet tyhmyyksiä arvostella. En minä sitä halua kieltää. Mutta tuollaisia toimittajan itsensä tunneperäisiä purkauksia 'ääh mä inhoon noita', 'noi on hirveitä' yms ja muut puolueen tai sen edustajien demonisointiin tähtäävät henkilökohtaiset tunteenpurkaukset ilman mitään kunnon argumentointia ei pitäisi kuulua sallittuun toimituspolitiikkaan.

Olenkin ajatellut ehdottaa, että kainkelaisissa yhteiskuunnallisissa ohjelmissa esillä ja taustalla olevien toimittajien puoluekannat selvästi pantaisiin esille. Kuten uutisoinnissa poliitikkojenkin kohdala tehdään. Olisi kiva nähdä kuinka monta vihreää.vasemmistolaista, kokoomuslaista, demaria tai kepulaista tuolta löytyy.

Valitettavasti en löytänyt Ylen Areenasta linkkiä tuohon ohjelmakohtaan, jolloin jokainen olisi voinut omakohtaisesti havaita tuon saman.

Nostan hattua palkitulle toimittajalle, Leena Sharmalle, että hän meni tekemään kirjan Perussuomalaisista, eikä pelkästään tyytynyt halventamaan heitä toimittajan työssään.

1 kommentti:

 1. Sain sähköpostia tänään Ylelta Stradasta vastaavalta Inari Uusmäeltä. Hänen mukaansa kyse oli alkujuonnosta, joka oli tarkoitettu huumoriksi "Harmillista, että epäonnistuimme Stradan alkujuonnossa noin
  perusteellisesti. Meidän lähtökohtamme oli tehdä huumoria nimenomaan perussuomalaisten
  vastustajista."
  .. Ja lisäksi "Marjut Tervola ei todellakaan ole muuttanut Ruotsiin jytkyä pakoon, eikä
  hänellä ole ollut äänioikeutta Ruotsin vaaleissa. Juonto ei ollut hänen
  henkilökohtainen kannanottonsa."
  .

  Pitänee tyytyä tähän oikaisutietoon. .

  VastaaPoista