24.6.2008

Tiitisen lista julkisuuteen, vihdoinkin!

Toivottavasti uutinen on tosi. Ruotsinkielisessä teksti-tv:ssä ilmestyi juuri uutinen että TV4:n toimittaja olisi voittanut hallinto-oikeudessa ja ns Tiitisen listasta olisi luovutettava hänelle kopio.

No vihdoinkin. Alkavat jo näemmä tuomioistuimetkin ymmärtää että meidän pitäisi olla aidosti länsimainen oikeusvaltio ja demokratia eikä mikään puoluepolitrukkien temmellyskenttä.

5 kommenttia:

 1. On ihme, jos ei viranomaiset valita tuomiosta, koska viranomaisilla on loputon määrä rahaa käyttää kaikkeen käräjöintiin. Ei se raha lopu neloseltakaan, mutta saapahan virkamiehet leivän päälle jahtimakkaraa.

  On kyllä mielenkiintoista tietää, mitä listalla on. En tiedä olisko samaa listaa saatu ikinä EU:lta, jos sellainen sieltä olisi pitänyt kaivaa. Tokkopa.

  VastaaPoista
 2. mutta mitä siitä listasta, loppujen lopuksi? Kyllähän me kaikki tiedetään ketkä oli rähmällään enemmän ja ketkä vähemmän. Ihan kaikki ainakin vähän, ihan itsesuojeluvaiston nimissä vähintään.

  en ole ihan vakuuttunut siitä lisäarvosta, jota tuo lista toisi julkisuudessa.

  Kerro, Igor

  VastaaPoista
 3. Mitähän tuohon sanoisi. Olen samaa mieltä että kyllähän me nuo rähmällään olijat varmaan tiedämmekin.

  Enemmänkin on mielestäni kyse erävoitosta, että jotkut salaisuuden verhot saadaan sentään ihan laillisesti paljastettua.

  Mutta jää nähtäväksi valittaako Supo. Luulisi että julkinen valta luottaisi oikeuslaitokseen ja sen päätöksen oikeellisuuteen.

  Kissa ja hiiri leikkiähän tämä on ja siksi niin kivaa.

  Eikä nämä tietenkään ole merenkulun eikä puutarhanhoidon veroisia tärkeydessä ;)

  VastaaPoista
 4. Pirjo kyseli lisäarvon perään. Minusta lisäarvoa on yksin jo se, että ihminen joutuu kantamaan vastuun teoistaan. Tavallinen keskiluokkainen ihminen joutuu kantamaan vastuun tekemistää ratkaisuista, olivatpa ne taloudellisia tai inhimillisiä. Miksi poliitikoilla ei olisi tätä vastuuta? 90-luvun laman jälkeen kukaan ei ollut armahtamassa niitä yksityisyrittäjiä, jotka "ajan henkeä seuraten" olivat ottaneet valuuttalainaa. Osa kykeni suoriutumaan veloistaan, osa ei.

  Merkittävää on myös se, että pienellä kansalla ei oikeastaan ole varaa kumarrella naapureitaan, koska kansallinen identiteetti rakentuu omalaatuisuuden ympärille. Jonkun diktatuurin kaatamisen yhteydessä ymmärrän kollektiivisen anteeksiannon (kuten vaikkapa Ruandassa on menestyksellisesti kyläoikeuksissa armahdettu rikoksensa tunnustaneet), mutta kansanvaltaisessa yhteiskunnassa tätä keinoa ei ole syytä käyttää.

  Jokainen tekee virheratkaisuja, ja ainakin niiden, jotka ovat joutuneet kärsimään, tulisi saada kokea "kunnian palautus". Suomalaisessa kulttuurissa kansalaiset nähdään hallintoalamaisina ja veron maksajina, ja siitä olisi minusta syytä päästä pois. Virka- ja luottamusmiehet ovat kansaa varten - ei päinvastoin.

  VastaaPoista
 5. Miksiköhän Tiitisen listan julkaisua kannattaa nyt mm. Koivisto, joka aiemmin vastusti sitä? Mitä on tapahtunut sinä aikana kun hänen mielipiteensä on muuttunut? Onko tapahtunut muuta listan kannalta merkittävää kuin Kalevi Sorsan kuolema? Kalevi siellä listalla on tai joku hänen lähellään oleva. Muita "isoja" nimiä sieltä ei löydy.

  VastaaPoista