10.5.2012

Dokaamassako?

En minä hirveän usein vedä viinaa tai muitakaan alkoholipitoisia  juomia. Satuin kuitenkin ostamaan ihan testimielessä lauantaina pari kuivaa kuohuviinipulloa Alkosta. Ostin pari vuotta sitten viiniasiantuntijakollegani suosituksesta erikoiskorkin juuri kuohuviineille tai samppanjoille. Valitin hänelle että pidän suuresti samppanjasta  ja kuohuviinistä mutta en jaksa juopotella niin että sinkkuna joisin yksin koko 0,75 l pullon kerralla. Hänen suosittelemansa samppanjakorkki ratkaisi ongelmani. Kuohari säilyy pullossa ainakin pari vuorokautta moitteettomana tuon erikoiskorkin avulla.

Ei nuo ihan halvimmat kuivat (=Brut, n 7,5 euroa/pullo)   olleet oikein hyviä. Aikaisemmat 10-12 euron  hintaluokassa olleet  oli ihan kelpoja. Pitää vielä verrata joihinkin demi sec makeusluokkiin tuolla halvimmassa päässä. Mutta tykkään enemmän kuivista.

En tiedä onko kuohari varsinainen terveysjuoma. Yritän kuitenkin tulkita 1-2 lasia illassa muodostavan jonkinlaisen terveysvaikutuksen vaikkei se olekaan punaviiniin verrattavissa. Mutta kun en ole oikein punaviinin ystävä nykyään.

Ystävilleni terveiset: 'dokaatkaa' tekin vain kohtuullisesti.
  


4 kommenttia:

 1. Tiedä tuosta kuoharin terveellisyydestä. Mutta jos sitä yksin tissuttelet, niin vähän hukkaan menevät kaikki muut edulliset vaikutukset. Sillä sanotaahan että kuplivat juomat (kuohari ja oikea samppakalja) saavat jalat tanssimaan ja tytöt antamaan...

  VastaaPoista
 2. Keskiäkäiselle: Salonkitanssit eivät ole kiehtoneet koskaan vaikka olen ollutkin tietoinen että niillä avuilla olisi ollut ehkä helpompi iskeä naisia. Parisuhteessakin olen ehtinyt elää yli 40 v. Ihan kiva tissutella yksinkin vaikka en minä seuraa mitenkään kavahda tai kaihda. Tansseista minun sieluuni sopivat ennemminkin ripaska, sirtaki tai flamenco. Ja miksei jotkut Balkanin rytmit. Miksei klezmerkin. Mutta sairauteni ja kuntoni eivät nykyään salli niiden vaatimia voimanponnistuksia.

  VastaaPoista
 3. Ei kannata ihan joka päivä ottaa. Tissuttelusta tulee helposti tapa.

  VastaaPoista
 4. Sammalkieli, en ole vielä tähän kohta (kesäkuussa) 67 v ikään mennessä ottanut tavakseni mitään säännöllistä tissuttelua joten luulisin ettei siitä ole ihan vaaraksi tulla pysyvä päivittäinen tapa. Toisaalta 1-2 lasia tuskin olisi vaaraksi vaikka ottaisin joka päivä. Ainakin itse luulisin niin.

  VastaaPoista