1.5.2012

Ristiseisonta

Olen pidemmän  aikaa ihmetellyt kun monet nuoret naiset ovat alkaneet seisoa bussipysäkeillä ja muualla erikoisessa ristiseisonta-asennossa. Löysin netistä ihan hakuammunnalla oikein kuvankin kyseisestä asennosta. Kuva ei ole ehkä kaikkein parhaimmasta kulmasta otettu mutta selventää mitä tarkoitan.

Tämä on joku muoti-ilmiö. Mutta kun olen kaikista omituisista ilmiöistä kiinnostunut niin mistä tämä ilmiö on tullut? Jospa joku lukijani tietäisi?

Asento on luonnollinen vain jos on kova pissahätä ja pitää pidätellä. En ole havainnut että nuoret miehet olisivat alkaneet seistä tuollaisessa asennossa. Voi sitä tietenkin ajatella että asento on seksikäs ja viettelevä  ja korostaa jotenkin haaraväliä.

En nähnyt koskaan loistavia arvosteluja saanutta baletista kertovaa elokuvaa 'Musta Joutsen'. Tässä linkki elokuvatietokantaan IMDB. Mutta jotenkin on mieleeni tullut että jostain tuollaisesta ilmiöstä tuo  asento on matkittu koska se on niinkin laajasti otettu käyttöön.

Kaikkea sitä joutuu ihmettelemään. 

4 kommenttia:

 1. Eikös James Dean seisonut vähän samalla tavalla tosin taisi aina nojata rennosti johonkin?

  VastaaPoista
 2. Dorga muistaa kovin vanhaa asiaa. Tuskin tämän päivän nuoret tytöt sieltä kuitenkaan tuota muotiseisontaansa ovat matkineet. Lisäksi epäilen että asento olisi mieheltä matkittu kun sitä asentoa tuntuvat harrastavan vain nuoret ja nuorehkot naiset. Mutta mielenkiintoinen huomio Dorgalta.

  VastaaPoista
 3. Joo en tarkoittanut että on häneltä matkittu tuli vaan mieleen kun kirjoitit että miehet ei moista harrasta. Minulla on muistikuva jostain Deanin kuvasta jossa nojaa johonkin, mutta en löytänyt sitä netistä, itse asiassa kuvassa saattoi olla joku muukin. Joten mitään kovaa faktaa ei kommenttini ole.

  VastaaPoista
 4. Liittyy varmaan ulkonäköön. Leveälanteiset päärynänmalliset naisille ehkä tyypillisempi tapa Ristiseisonta näyttänee kurvikkaammilta kapenee alaspäin. Mutta näyttää kyllä siltä että pissattais. Jotain tekemistä catvalkin kanssa. Kuka tietäis.

  VastaaPoista