24.8.2008

Kesä meni

Sinnehän se kesä taas meni. Ja taas tuntui menevän entistä nopeammin. Yhdyn ihailemani Iltalehden kolumnisti Vexi Salmen kirjoitukseen parin viikon takaa. Otsikkona oli Ohikiitävät kesät.

Olin viikolla eräässä kokouksessa jossa hiukan minua nuorempi nainen muisteli miten ennen kesät olivat lämpimämpiä. No kesä 2008 on todella ollut aika huono mutta muuten tuollainen vanhojen aikojen parempana muistelu tuntuu välillä ärsyttävältä. Yritin laskea leikkiäkin tuosta asiasta mutta en tiedä ymmärsikö rouva leikinlaskuani. Kaduinkin jälkeenpäin että miksi aukaisinkaan suuni.

Jos lapsena koimme kesän jotenkin syvemmin kuin myöhemmin aikuisena on juuri ilmiö mistä Vexi Salmi tuossa kolumnissa kirjoitti. Lisäksi vielä aika kultaa muistot.

Kesän loppumisen huomaan myös siitä, että kesätöissä Suomessa ollut nuorempi poikani palaa huomenna takaisin ulkomaille jatkamaan opintojaan.

Ja vanhin tyttärenikin muutti alkuviikosta Norjasta takaisin Yhdysvaltoihin kun hänen miehensä sai sieltä uuden työpaikan. Vierailee nyt varmaan vähän harvemmin Suomessa mutta minulla on lomia sen verran paljon varastossa että olen harkinnut syksyllä tai keväällä tavallista pidempää Amerikan matkaa. Saas nähdä. Mutta tyytyväinen on tyttäreni paluuseen. Hänen vakaa käsityksensä Norjasta on että koko puhe Norjan suunnattomasta vauraudesta on aika puppua. Löysin yhden amerikkalaisen kirjoituksen muutaman vuoden takaa joka esitti ihan samat näkökohdat.

1 kommentti: