7.8.2008

Laihdutustriviaa ja hyvästä vedestä

Lueskelin taas vaihteen vuoksi kaikenlaista laihduttamiseen ja terveisiin elämäntapoihin liittyvää.

Aspartaami, tuo mainio makeuttaja joka on paljon niitä sinisiä pahanmakuisia hermesetaksia enemmän sokeria muistuttavaa saattaakin helposti kaikkien muiden vaarojen lisäksi aiheuttaakin lihoamista. Ja sitähän on nykyään monessa kevytjuomassakin makeuttajana.

Ruotsalaisen ravintotutkija Torwald Åbergin mukaan aspartaami huijaa kehoa luulemaan saaneensa hiilihydraatteja eli energiaa. Kun petos paljastuu elimistölle alkaakin juojan tehdä mieli oikeaa makeaa ja mihin lankaan on sitten helppo langeta.

Vesijohtovesi on täällä Kauniaisissa niin pahan makuista että sitä ei viitsi juoda. Taitaa olla Kauniaisten ainoa tuntemani selkeä epäkohta asuinpaikkana. Pitää kai taas alkaa käyttämään kotona juomaveden hiilisuodatusta. Tai sitten pitää taas alkaa vaan ostaa kunnon vettä.

Muistan kun tutustuin vuosia sitten Vaherron Esaan joka omistaa "Kuohun kirkas" nimisen tuotemerkin ja pullottaa maan mainiointa ellei ihan maaailman mainiointa vettä. Menin kerran vahingossa sanomaan Esalle, että sinä kun myyt sitä puhdasta lähdevettä niin siitäpäs Esa piti minulle pitkän luennon hänen todella syvästä porakaivosta pumpatusta puhtaasta vedestä ja sen merkityksesta ja kertoi että hän ei mitään lähdevesiä pullota vaan Suomen puhtainta porakaivovettä. Ja se vesi oli todella hyvää ja säilyy täysin juontikelpoisena kuukausikaupalla. Jos nykyään näen Kuohun kirkasta ruokakaupassa ostan sitä pullon.

Juoma ei ole siis samaa kuin ideanikkari, matkatoimistomoguli Kalevi Keihäsen joskus omissa lentokoneissaan 1970-luvulla myymä Kiteen kirkas niminen juoma. Se oli ja näemmä on edelleenkin kunnon pontikkaa. Kuohun kirkas on vain vettä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti