30.8.2008

Nostalgiaa - prinssipari

Toin mökiltä ison matkalaukullisen vanhoja äitini säästämiä aarteita joita sieltä löytyi.

Olen joskus ex-vaimoni kanssa miettinyt ettei hänellä ole mitään tuollaisia aarteita ainakaan kovin paljoa tallessa kun niitä aina siivousten yhteydessä heitettiin pois. Meillä oli onneksi kesämökki joka palveli hyvin tuollaisia tarpeita. Tosin eihän nuo suoranaisesti tilakysymys ole jos muutaman lapsen eri ikäisenä piirtämän kuvan säilyttää.Kuvassa ei ole vuosilukua mutta erään toisen kuvan perusteella arvelen olleeni 8 vuotias tuon piirtäessäni eli vuosi oli silloin 1953.

Kuninkaan tai prinssin (en tiedä kummasta oli kysymys) rinnassa on kunniamerkkejäkin ja ns rähinäremmikin. Se nelisakarainen ei uskoakseni ollut Saksan rautaristi vaikka mistä sitä tietää, ns maltanristi kuitenkin. Minä ahmin siihen aikaan sen ajan pikkupoikien tietokirjoja joiden painokset olivat sotaa edeltäneeltä ajalta. Ne olivat Yrjö Karilaan toimittama Pikku jättiläinen ja saman henkinen Koululaisen muistikirja. Niistä otettiin vuosittain päivitetyt uusintapainokset. Yrjö Karilas toimitti myös Antero Vipunen nimisen pikkujättiläisen, josta siitäkin maininta äskeisessä Pikku jättiläinen linkissä. Taitaa noistakin joku olla vielä mökillä 60-70 vuotta vanhojen kirjojen seassa.

Jossain aarreaitta laukussa oli myös isäni keräämiä lehtileikkeitä sota-ajalta eikä ne kyllä mitään kivaa luettavaa ole sellaiselle jonka suonissa virtaa vähääkään venäläistä verta. Onneksi ymmärrän niiden sen ajan sotapropagandakontekstin niin ei pahoita mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti